БИО ВИНОТО, ПО-ДОБРИЯТ ИЗБОР.
В наши дни отделяме все по-голямо внимание на съдържанието на продуктите, които консумираме. Стремим се да водим здравословен начин на живот и започваме да осъзнаваме последствията от консуматорския си подход. В същото време използваме думата „био“ все по-често в нашето ежедневие. Именно затова решихме да посветим тази статия на един интересен и тепърва развиващ се продукт в България-био виното.
Същност на био виното.
Био виното е широко разпространено на Запад, до толкова че 35% от европейците го предпочитат пред обикновеното вино. Всъщност естеството на био виното го прави толкова желано и търсено. То се произвежда от грозде, което е отглеждано в съответствие с принципите на биологичното земеделие и изключва използването на изкуствени химически торове. При неговото производство могат да бъдат използвани само природни и натурални продукти. Също така био вината не съдържат добавени сулфити. Сулфитите, известни също като серен диоксид, са естествено срещащ се консервант в повечето вина и присъщ страничен продукт на алкохолната ферментация. Освен това, за да бъде виното био, то задължително трябва да има етикет за „органично“. Това означава, че виното е сертифицирано. Същият етикет може да видите върху нашите вина „Орбелус“-първите сертифицирани вина у нас.
Предимства на био виното.
-Запазваме автентичността на природа.
Почвата, в която се отглежда лозето е от голямо значение за вкусовите характеристики на виното, защото хранителните вещества, които получава лозето от почвата, пряко ще повлияят на същността на гроздето, а в последствие и на виното. Земята, която не е третирана с различни химически торове и препарати, остава свежа, пълна с бактерии и различни микроорганизми. По този начин увеличаваме биоразнообразието от насекоми, растения и животни. И така освен, че отглеждаме качествено вино, се грижим и за нашата майка природа.
-Eco-Friendly продукт.
Друга очевидна полза на био виното е липсата на химикали в него. Знаете, че пиете екологично чист продукт, който не съдържа химически добавки. Благодарение на липсата на сулфити в него, био виното се препоръчва за астматици и хора с тежки алергии. И като бонус, органичното вино Ви придава увереност, че живеете по-здравословно и в хармония с природата.
-Автентичен вкус с високо качество.
И стигнахме до най-важното-вкусът на био виното. Мнозина ще се запитат, дали органичното вино се различава от обикновеното, по-приятно ли е на вкус и мирис? Много от нашите клиенти ще Ви кажат, че био виното има „по-чист“ вкус, а ароматите му са по-изразени. Също така ни споделиха, че след консумацията на био вино „Орбелус“, не усещат алкохолно главоболие, в сравнение при пиенето на конвенционално вино. При това био виното има страхотен вкус, с най-високо качество по отношение на баланс, зрялост и хранителен състав. Именно това го прави по-добрият избор. Искрено Ви препоръчваме, да опитате нашите органични вина и сами да се убедите в предимствата им, няма да съжалявате!
Разгледайте нашите био вина “Орбелус”: https://www.orbelus.bg/